Sočno, pečeno meso koje vam se tek topi u ustima – ništa bolje ne izgleda, čini se! Međutim, zadovoljstvo može pokvariti kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju!
Ali postoji jednostavno rješenje koje će pridonijeti tome da meso postane mnogo ukusnije, čak i bez priloga. Doduše, treba malo napora, ali isplati se, pogotovo ako očekujete važne goste.
Dakle, sve što je potrebno da meso ne ostane suvo i bez ukusa je da ga stavite u marinadu neko vrijeme prije kuvanja, pečenja ili prženja.
Pripremite marinadu po želji, postoji bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično svestranu i jednostavnu.
Potrebni sastojci:
- pola šolje maslinovog ulja
- pola šolje piva
- kašika meda
- kašika soli
- 3 češnja bijelog luka
Priprema:
Izgnječite češnjak dok ne postane kremast, a zatim dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro promiješajte.
Meso narežite po želji na komade ili odreske i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata (a najbolje preko noći), a zatim pecite ili pržite!
Prijatno!