Pašteta neodoljivog ukusa koja se može namazati na krekere ili hljeb.
Jednostavna za pripremu i izuzetnog ukusa, ova pašteta je idealna za svaku priliku.
Oduševiće vas i vaše prijatelje tokom večernjih ljetnjih druženja na terasi ili u dvorištu, a odlična je i za doručak.
Možete je jesti uz krekere ili hljeb, u obe kombinacije imaćete hranjiv, ukusan obrok, prenosi Telegraf.
Sastojci:
-600 g pilećeg filea
-200 g pečenog slčanog kikirikija
-150 g susama
-50 g praziluka
-400 ml majoneza
-360 g kisele pavlake
Priprema:
Pileće meso obarite, pa ga ohlađenog isjeckajte na sitno ili ga izblendirajte da bude rastresito.
Susam propržite u rerni na plehu koji ste premazali sa dvije kašike ulja, dok ne dobije zlatnu boju i ne zamiriše.
Kikiriki izmrviti na sitnije komadiće ili i njega sameljite u blenderu (ne smije da bude skroz samljeven nego izlomljen na komadiće).
Sitno isjeckajte praziluk.
U jednoj činiji pomiješajte sve sastojke: piletinu, kikiriki, praziluk, pavlaku, majonez i susam kada se ohladi.
Dobro sve sjedinite, ostavite pola sata u frižideru.
Poslužite uz slane krekere, hljeb, štapiće celera ili slane štapiće.