Beogradski sajam

U Beogradu počinje Sajam knjiga: ''Riječ je slobodna''

  • Izvor: Agencije
  • 19.10.2024. 08:23

Na Beogradskom sajmu danas počinje 67. Međunarodni beogradski sajam knjiga.

Književna manifestacija od najvećeg ugleda u ovom dijelu Еvrope, ove godine, održava se pod sloganom "Riječ je slobodna“, uz učešće više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva. Zemlja počasni gost je Kuba.

Sajam knjiga otvoriće pjesnikinja Milena Marković. 

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je uoči Sajma knjiga da je to najznačajnija i najposjećenija manifestacija koja se održava u zemlji i regionu.

Đoković i Nadal u posljednjoj rivalskoj epizodi

Đoković i Nadal u posljednjoj rivalskoj epizodi

"Na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstaviće se 418 direktnih izlagača iz zemlje i inostranstva“, naglasila je Selićeva.

U okviru gostovanja na ovogodišnjem Sajmu, Kuba će predstaviti svoju tradiciju i kulturnu raznovrsnost kroz djela naučnika, pisaca, pjesnika i umjetnika.

Urednik programa Sajma knjiga Sanja Milić istakla je da će u ime Kube govoriti pjesnik Migel Barnet, a u ime Srbije književnica Milena Marković.

Programi za djecu biće održani u sali "Jovan Jovanović Zmaj“, a biće predstavljena programska cjelina pod nazivom Sumnjivo lice po komediji Branislava Nušića.

Kroz programske cjeline biće predstavljena izdanja i sadržaji, a program obuhvata i različite tribine. "Porodični dani“ najavljeni su za 21. i 22. oktobar.

Drama uoči zvanične kampanje: Napad na sjedište stranke i kancelariju premijera

Drama uoči zvanične kampanje: Napad na sjedište stranke i kancelariju premijera

Gosti ovogodišnjeg Sajma knjiga su slovenačka antropološkinja Nataša Rogelja, engleski novinar i pisac Toni Parsons i nagrađivani prevodilac i pisac David Unger.

Nagrade su dugogodišnja tradicija Sajma knjiga pa će se i ovog puta birati izdavač godine, dječja knjiga godine, dobitnik specijalnog priznanja za izdavača, knjigu ili strip...

Osim Sajma knjiga, u isto vrijeme, od 19. do 27. oktobra, pod sloganom "Obrazovana Srbija, uspješna Srbija“ biće održan i 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

SPC obilježava Svetog Tomu: Slavi se i kao esnafska slava

SPC obilježava Svetog Tomu: Slavi se i kao esnafska slava

U okviru ovog sajma biće obuhvaćeni svi segmenti obrazovnog sistema kao što su formalno i neformalno obrazovanje, profesionalna orijentacija, preduzetništvo, edukacija i drugo.

Raznovrstan prateći program obuhvata i "Školski dan“, koji će biti održan 24. oktobra. Namijenjen je organizovanim posjetama učenika, nastavnika, studenata i profesora.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)