Vilijam Simpson

Poznati strip crtač u Herceg Novom: Oduševljen stripovijetkama po pripovijetkama Petra Kočića

  • Izvor: ATV
  • 17.03.2024. 09:53

Vilijam Simpson, sjevernoirski strip crtač, filmski, televizijski pisac i konceptualni umjetnik, učestvuje na Salonu stripa u Herceg Novom.

Oduševile su ga stripovijetke po pripovijetkama Petra Kočića koje je izdalo Udruženje strip autora i crtača Deveta dimenzija iz Republike Srpske.

"Ovo je fantastično, kupite je", poručio je Simpson.

Oduševile su ga priče Petra Kočića, kao i stripovijetke i rad udruženja iz Republike Srpske. Ovo udruženje je do sada izdalo više od 30 izdanja u stripu po pričama naših domaćih pisaca kao i motiva iz naše istorije, tradicije i kulture. Naša bogata književnost i kultura predstavlja se i na ovaj umjetnički način i čuva njena vrijednost.

Stripovijetke u kojima su priče Petra Kočić pretočene u strip prevedene su na sedam jezika, engleski, ruski, kineski, njemački, francuski, italijanski i grčki.

Pored stripovijetki  Petra Kocica urađene su i stripovijetke prema pričama Alekse Šantića i Branka Ćopića.

Stripovijetke po pričama Branka Ćopića takođe će biti prevedene na grčki, njemački, italijanski, ruski, francuski, kineski, engleski.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program