Banjaluka

Potpisan protokol o saradnji Narodnog pozorišta srpske i Centra za kulturu Tivat

  • Izvor: SRNA
  • 06.04.2024. 13:19

Direktori Narodnog pozorišta Republike Srpske i Centra za kulturu Tivat Dijana Grbić i Goran Božović potpisali su danas u Banjaluci protokol o saradnji ovih ustanova, koji se ogleda u nastavku dosadašnje saradnje i razmjeni programa u oblasti kulture, ali i mogućnosti rada na zajedničkoj predstavi.

"O kojem naslovu će biti riječ, šta je to što ćemo konkretno raditi za narednu sezonu, razmišljaćemo od danas", rekla je Grbićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Grbićeva je navela da će publika Narodnog pozorišta Republike Srpske večeras imati priliku da u okviru manifestacije "Dani Jagoša Markovića" pogleda predstavu "Ćelava pjevačica" Centra za kulturu Tivat.

Fejsbuk uvodi bitnu promjenu: Еvo kako će prikazivati video sadržaj

Fejsbuk uvodi bitnu promjenu: Еvo kako će prikazivati video sadržaj

"Ovo je posljednji projekat Jagoša Markovića. Doveo nam je novog prijatelja u kuću i nadam se da će ova predstava i u narednom periodu gostovati u Narodnom pozorištu", rekla je Grbićeva.

Božović je rekao da Centru za kulturu Tivat učešće na mini-festivalu "Dani Jagoša Markovića" predstavlja čast i privilegiju imajući u vidu da učestvuju i Jugoslovensko dramsko pozorište, Narodno pozorište u Beogradu i Narodno pozorište Republike Srpske.

"Naročita je čast i privilegija kada jedan nacionalni teatar, kao što je Narodno pozorište Republike Srpske, iskaže interesovanje da sa jednim, uslovno rečeno, malim Centrom za kulturu Tivat, potpiše memorandum o saradnji", istakao je Božović.

On je najavio da će predstava "Urnebesna tragedija" u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta Srpske gostovati na Festivalu mediteranskog teatra "Purgatorije" u Tivtu ovoga ljeta.

Pratite nas i putem Vibera