Potpisani ugovori

Podrška Audio-vizuelnog centra Srpske za dva dugometražna igrana filma

  • Izvor: ATV
  • 05.10.2024. 07:57

Direktorka Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić potpisala je ugovore o sufinansiranju dva dugometražna igrana filma, ukupne vrijednosti milion maraka, koji su podržani na Javnom konkursu za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih igranih filmova.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka prosvjete i kulture Srpske Željka Stojičić koja je uputila čestitke direktorici, producentima i autorima filmova.

Ugovori su potpisani sa producentom filma "Kad ponovo umrem" Željkom Еrkićem iz "Passel production", te producentom filma "Čuvaj ga" Andrejem Đukićem iz "Maša i Taša produkcije".

Film "Kad ponovo umrem" reditelja Nemanje Savanovića podržan je sa 400.000 KM, a film "Čuvaj ga" Siniše Grabeža sa 600.000 KM.

Oba filma su nacionalne tematike, a njihova produkcija planirana je iduće godine.

Film "Čuvaj ga" je drama koja se odvija u Sarajevu početkom devedesetih godina prošlog vijeka, fokusirajući se na jednu porodicu koja se suočava sa političkim nestabilnostima i predstojećim ratom u BiH.

Film "Kad ponovo umrem" priča o onima koji su obilježeni ratom nastavili da u miru preživljavaju po zakonima svoje ratne prošlosti koja je u svoj vrtlog uvukla i tragično uplela sve sudbine koje su joj se primakle.

(Foto: Instagram)

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)