Prijedor

Održan koncert operske dive Ljubice Vraneš

  • Izvor: SRNA
  • 24.06.2024. 23:00

U okviru muzičkog dijela Festivala crteža i muzike večeras je u Galeriji "Sreten Stojanović" koncert održala solistikinja beogradske opere Ljubica Vraneš.

Ona je novinarima uoči koncerta izjavila da je prvi put u Prijedoru, ali da su joj korijeni iz ovih krajeva tako da se rado odazvala pozivu da uveliča ovaj festival.

"Osećam jednu posebnu emociju kada sam na ovim prostorima pogotovo sada ovde što sam bliže rodnom kraju moje bake i nadam se jednoj posebnoj interakciji sa vašom publikom", rekla je Vranešova.

Ona je svoj repertoar počela operskom muzikom, a onda je, kako je sama rekla, pjevala ono što joj srce dozvoljava i ono čime bi voljela da dopre do srca publike.

Direktor Galeriji "Sreten Stojanović" Boris Еremić izjavio je da je večerašnji koncert bio središnji događaj festivala, te za četvrtak, 27. jun, najavio izložbu radova sedam studenata banjalučke i beogradske akademije nastalih na 17. Festivalu crteža i muzike.

"Te večeri imamo koncert Еrmina Ašćerića jednog izuzetno perspektivnog tenora takođe iz Narodnog pozorišta i naše gore list Nine Fuštar koja je najmlađi dirigent Beogradske filharmonije, tako da će i u četvrtak biti vrhunski koncert", rekao je Еremić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: