U 74. godini

Napustio nas je "Stevica Kurčubić": Ulogom iz Boljeg života, ušao u legendu

  • 16.11.2020. 22:07

Slavni srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je danas u 74. godini.

Izgubio je bitku za život i otišao u legendu.

Bekjarev je rođen 6. aprila 1946. godine u Beogradu. Po završetku Šeste beogradske gimnazije, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti, a "klasići" su mu bili, takođe doajeni našeg glumišta, Josif Tatić i Milan Gutović.

Ivan Bekjarev je prvu filmsku ulogu odigrao 1967, kada je uz Miju Aleksića igrao u djelu Branka Čelovića - "Bokseri idu u raj". I tada je počela da se piše istorija...

Vjerovatno ni sam Bekjarev nije mogao da nabroji sve svoje uloge, kako "na platnu", tako i u pozorištu, zato što ih je bilo "bezbroj", i ne zna se koja je bila bolja. Bio je i do kraja ostao bard.

Starije generacije će ga pamtiti po jednim, mlađe snage po nekim drugim ulogama, ali svima nama zajedno ostaće nam duboko urezan u pamćenju kao Stevica Kurčubić iz serije "Bolji život", koja je premijerno emitovana od 1987. do 1991, ali se i dan-danas reprizira.

Nema sumnje da ćemo se svi složiti da je Kurčubićev lik obilježio antologijsku seriju. 

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.