Glumac

Miloš Biković progovorio o "Bijelom lotosu"

  • 16.05.2024. 18:40

Glumac Miloš Biković, koji je početkom godine ostao bez uloge u hit seriji "White Lotus“ zbog veza sa Rusijom, konačno je progovoroio o svojoj odluci i svemu što se dešavalo kasnije.

Naime, Biković je za Nedeljnik rekao da nije pristao na ultimatum i da se ne kaje zbog toga što nije odstupio od svojih uvjerenja.

Podsjetimo, nakon što je u januaru HBO saopštio da je Biković dobio ulogu u trećoj sezoni serije, reagovalo je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine. Nakon kampanje u kojoj su tvrdili da je Biković podržao rusku operaciju u Ukrajini, glumac je ostao bez uloge.

Sada je Biković, koji se nakon prve reakcije nije oglašavao, rekao da je postojala mogućnost da ostane u podjeli.

"Činjenica je da bi učešće u takvoj seriji moglo da mi otvori neke nove mogućnosti. Ali moja karijera je i do sada imala zanimljiv put, i nema razloga da i dalje ne uživam u ovoj čudesnoj vožnji. Nisam pristao na ultimatum, jer se ne bih osjećao dobro da jesam. Ma gdje da je to moglo da me odvede. Naravno, u jednom trenutku postojala je mogućnost da kažem 'magične riječi' i onda bih ostao u podjeli. Ali svaki put kad sam izdao sebe i svoja uvjerenja, nebitno da li sam to uradio iz velike želje, neznanja, lakomislenosti ili straha, osjećao sam se loše. Poslije ovog događaja osjećam se dobro", rekao je Biković za novi broj Nedeljnika.

Biković kaže da se ne osjeća kao žrtva, a za Nedeljnik je govorio i o uplivu politike u umjetnost.

"Odavno mi je jasno da se politika, tačnije, ne politika, nego neka njena ‘prljava sestra’, uvlači u sve pore naših života. Čak i u umjetnost i sport. I muti vodu, truje bunare, svađa, kleveće i prlja. Nemam strah da ću biti označen u budućnosti, ili budućim saradnjama, nemam strah jer sam u to siguran. Ali me to ne brine", zaključio je Biković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: