Srebrenica

"Kući dobrih tonova" grant "Kreativne Evrope"

  • 02.10.2020. 08:31

Fond "Kreativna Evropa" za BiH odobrio je grant za šest ustanova i organizacija, među kojima je prvi put jedna organizacija iz Srebrenice - "Kuća dobrih tonova".

U naredne dvije godine "Kuća dobrih tonova" će u partnerstvu sa srodnim organizacijama iz Grčke, Austrije i Slovačke realizovati projekat "Pjesme za Evropu" uz podršku ovog fonda.

Riječ je o projektu kulturne saradnje koji je jedan od pet iz BiH koji je dobio podršku "Kreativne Evrope".

Izvršni direktor "Kuće dobrih tonova" Ismar Porić rekao je da je veoma značajno biti dio velikog međunarodnog projekta i tima koji radi na kreiranju novog pristupa muzičkoj edukaciji kao što se radi u ovom srebreničkom kolektivu.

"U ovaj program uključeno je nekoliko međunarodnih muzičkih organizacija, a cijeli projekat će voditi direktor "Bečkih dječaka" profesor Gerald Virth", pojašnjava Porić.

On je naveo da veliku čast predstavlja spoznaja da kao ravnopravni partneri ulaze u projekat sa svjetski priznatim stručnjacima što predstavlja potvrdu kvaliteta rada "Kuće dobrih tonova".

"Kroz ovaj projekat treba da se kreira onlajn baza podataka sa pedagoški relevantnim repertoarom i analiziranim nastavnim sekvencama koje će biti dostupne javnosti, školama i svim ostalim organizacijama iz oblasti muzičke edukacije", istakao je Porić.