"Očevina“

Kerkez osvojio nagradu za najboljeg glumca u kategoriji kratkometražnog filma

  • Izvor: RTRS
  • 06.10.2023. 14:55

Danilo Kerkez, koji tumači glavnu ulogu u filmu "Očevina" Stefana Tomića, osvojio je nagradu za najboljeg glumca u kategoriji kratkometražnog filma na festivalu T.I.F.A. (Tietê International Film Awards) u Brazilu.

Uspjesi filma "Očevina" se nastavljaju, saopštio je Audio-vizuelnog centra Republike Srpske

Kerkezu je ovo treća nagrada za najboljeg glumca u filmu "Očevina", koji je snimljen uz podršku Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Prvu nagradu za najbolje gumačko ostvarenje u "Očevini" pripala mu je na CascadAir festivalu u Živinicama, gdje je film "Očevina" proglašen najboljim, dok je Stefanu Tomiću pripala nagrada za najbolju režiju.

Drugu nagradu za najbolje gumačko ostvarenje, Kerkez je dobio na Ural Shorts festivalu, gdje je i film proglašen za najbolji kratkometražni film.

Film "Očevina" dobio je i nagradu Srebrna desetka i nagradu publike na trećem Festivalu diplomskog filma u Nišu, te nagradu za najbolji kratki film na Bihać avantura film festivalu.

Počasno priznanje dobili su na Međunarodnom festivalu umjetničkog filma u Atini, a pred "Očevinom“ je dug festivalski život, s obzirom da su u selekciji na prestižnim festivalima širom svijeta uključujući: BFC Short Film Fest (Nju Džerzi), Cannes Continental Film Festival, Fine Line Film Festival (Beograd), Bratislava Film Festival 2024, Sakarya International Short Film Festival (Turska), The Bay International Film Festival u Еngleskoj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: