2021

Italija pobjednik Evrovizije, Srbija na 15. mjestu

  • 23.05.2021. 00:40

Pobjednik ovogodišnje Evrovizije je Måneskin iz Italije sa pjesmom Zitti E Buoni dok je predstavnik Srbije, grupa Hurricane, završila na 15. mjestu sa 102 boda.

Na drugom mjestu je Gjon's Tears iz Švajcarske sa pjesmom Tout l’Univers, koja je odlukom žirija završila na prvom mjestu, a presudili su glasovi publike koji su postavili Italiju na prvo mjesto.

Na trećem mjestu je Barbara Pravi, pravim imenom Barbara Pjević iz Francuske sa pjesmom Voilà.

Velika Britanija nije dobila bodove na ovogodišnjem takmičenju, što je bilo opšte iznenađenje da neko takmičenje završi sa 0 poena. Uz njih, najgora je bila i Njemačka koja je od žirija dobila 3 boda, a od publike ništa. Među najgorim je i Španija sa 6 bodova i nula bodova od publike. Holandija je takođe jedna od zemalja koja nije dobila bodove od publike.

 

Srbija je od žirija dobila 20 bodova, a od publike 82 čime su takmičenje zaključili sa 102 poena. Glasove od žirija Srbija je dobila bod od Albanije, sedam poena od Hrvatske, 12 poena od Sjeverna Makedonije.

Slovenija nije dodijelila bodove Srbije, a svojih 12 bodova dali su Italiji.

Kladionice su za pobjedu najviše šansi davale Italiji s čak 25 posto, na drugom mjestu smjestila se Francuska s 21 posto, dok je treća Malta koja je dugo bila glavni favorit, s 13 posto.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.