"Scoop"

Film o novinarki koja je "srušila" princa Еndrua

  • 09.04.2024. 19:21

Novi film "Scoop" produkcije Netfliks opisuje kroz šta je sve Sem Mekalister morala da prođe da bi organizovala intervju sa vojvodom od Jorka, princom Еndruom, koji je u tom trenutku ponovo pod lupom javnosti zbog bliskog prijateljstva sa osuđenim pedofilom Džefrijem Еpstinom.

Biografski film sa Bili Pajper i Džilijan Anderson u glavnim ulogama, zasnovan je na knjizi “Scoops: Behind the Scenes", seriji memoara koje je napisala Sem Mekalister, i očekuje se da će biti jedan od najpopularnijih Netfliksovih filmova u aprilu.

Novinarka Еmili Mejtlis je ispitivala princa Еndrua o njegovoj vezi sa finansijerom i ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Еpstajnom, koji je umro u zatvoru ranije te godine.

Ali film posebno prati Mekalister, i njen proces da obezbijedi intervju koji će na kraju biti višestruko nagrađen i koji će, još važnije, natjerati princa Еndrua da se povuče iz kraljevskih dužnosti.

Ko je Sem Mekalister?

Sem Mekalister je prvi put započela svoju karijeru kao advokat odbrane nakon studija na Univerzitetu u Еdinburgu – bila je prva osoba u svojoj porodici koja je pohađala univerzitet.

Nakon što je napustila svoju prvu glavnu profesiju, napustila je sud i pravo i napravila prve korake u vijestima i medijima, da bi na kraju počela da radi za BBC.

Sem je samohrani roditelj i takođe je radila kao profesionalni govornik.

Sem Mekalister se prvi put pridružila BBC 2003. godine, kada je radila kao reporter i producent na BBC radiju 4. Radila je na radio stanici pet godina prije nego što je promijenila posao u organizaciji.

Godine 2008. pridružila se kasnonoćnom programu o aktuelnim dešavanjima Newsnight kao producentkinja, postavši 2011. godine organizatorka intervjua sa punim radnim vremenom.

Tokom svog rada kao producent za "Newsnight", ona je obezbijedila intervjue između ostalih i sa Bilom Klintonom i Ilonom Maskom, ali njeno najveće dostignuće jeste intervju sa princom Еndruom koji je obavila Еmili Mejtlis.

“Scoop” priča priču o tome kroz šta je morala da prođe za godinu dana da bi uspjela da obezbijedi intervju. Mekalister je takođe bila konsultant i izvršni producent filma.

Napustila je BBC 2021.

Ko igra Sem Mekalister?

Sem Mekalister tumači glumica Bili Pajper, dok Džilijan Anderson preuzima ulogu Еmili Mejtlis. Princa Еndrua tumači Rufus Sjuel.

Navodno je Pajper toliko ličila na Mekalister da je postalo teško razlikovati ih.

– Osjećala sam se kao da je ona neopjevani heroj – rekla je Pajper koja je bila fascinirana ovom pričom.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?