ATV

Kameron otkrio

Dikaprio je zamalo dobio otkaz tokom snimanja "Titanika"

  • Izvor: B92
  • 24.11.2022. 14:42

Leonardo Dikaprio umalo je ostao bez svoje kultne uloge u "Titaniku" jer nije htio da posluša zahtjev reditelja Džejmsa Kamerona.

Hvaljeni film osvojio je nevjerovatnih 11 Oskara nakon što je izašao 1998. godine, a proslavio je kako Lea tako i koleginicu Kejt Vinslet.

Međutim, režiser Džejms – koji se sprema da objavi nastavak svog drugog rekordnog filma Avatar – otkrio je da je Leo zamalo izgubio ulogu.

Džejsm se u razgovoru za jedan časopis prisjetio se kako ga je tada 21-godišnji Leo potpuno "očarao" prilikom njegovog prvog susreta.

Pošto je već izabrao Kejt kao Rouz, Džejms je dogovorio da se Leo vrati nekoliko dana kasnije kako bi testirao "hemiju" između dvoje glumaca.

Ali kada se Leo pojavio, zamoljen je da pročita nekoliko redova iz scenarija, što ga je šokiralo - i u početku je odbio da to učini.

"Nije znao da će se testirati, mislio je da je to još jedan sastanak da upozna Kejt. A ja sam rekao: 'Proći ćemo neke redove i snimiću to. I Leo je rekao: 'Misliš da čitam?' I rekao sam 'da'. A on je rekao: 'Ne čitam'", naveo je on.

U ovom trenutku, prisjeća se Džejms, on se jednostavno rukovao sa Leom i rekao mu: "Pa, hvala što si svratio".

Na to je zaprepašćeni Leo navodno odgovorio:

"Misliš, ako ne čitam, neću dobiti ulogu?"

Džejms je mladom glumcu objasnio da je Titanik "džinovski film" koji će mu oduzeti godine života dok će Leo "otići da radi još pet stvari…".

Tada mu je poručio da zbog toga ne želi da pogriješi u kastingu.

"Dakle, čitaćeš ili nećeš dobiti ulogu", rekao mu je.

U ovom trenutku u intervjuu, Džejms je oponašao Lea kako ogorčeno uzdahne i kaže: "Ohhh, u redu."

"Svaka tačka njegovog cijelog bića je tako negativna – sve dok nisam rekao 'Akcija', a onda se pretvorio u Džeka", prisjeća se reditelj.

"Igrao je scenu. Tamni oblaci su se otvorili i sunčevi zraci su se spustili i osvijetlili Džeka. A ja sam rekao: 'U redu. On je taj momak'", ispričao je Kameron.

Džejms se prisjetio kako je, nakon što se prijavio na projekat, Leo došao kod njega i počeo da predlaže izmjene scenarija, pa čak i Džekovog lika, kako bi mu potencijalno doveo do "bolesti" ili traume iz prošlosti.

Režiser je rekao glumcu da dok su likovi koje je igrao u prošlosti imali nevolje ili probleme, Džek nije, i da je morao da nauči da "igra centar", što je "mnogo teže".

"To su rekviziti, to su štake. Ovo je mnogo teže i mislim da niste baš spremni za to – i u tom trenutku mu je kliknulo da je ovo za njega zaista izazovan film", rekao je Kameron.