Društvene mreže

Iks počinje da naplaćuje emitovanje sadržaja uživo

  • Izvor: B92
  • 24.06.2024. 02:00

Dok je emitovanje sadržaja uživo besplatno na svim popularnim društvenim mrežama, Iks je odlučio da će početi da ga naplaćuje.

Еmitovanje sadržaja uživo uskoro će biti moguće samo uz pretplatu na Iksu, što ga čini jedinom društvenom mrežom koja naplaćuje tu funkcije. Radi se o mogućnosti koja je već godinama besplatna na Fejsbuku, Instagramu, Jutjubu, Tvitchu i TikToku.

- Uskoro, samo će Premium pretplatnici moći da strimuju sadržaj uživo na Iksu. Za nastavak korišćenja te funkcije, nadogradite svoj nalog na Premium - objavili su iz Iksa i prizvali veliki broj komentara nezadovoljnih korisnika.

Iz Iksa nisu dali objašnjenje za ovu promjenu. Društvena mreža je i u prošlosti koristila dodatne funkcije, poput uređivanja objava, pisanja dužih tekstova i fidova bez oglasa, kako bi privukla korisnike na svoje pretplatničke pakete.

Ali, do sada nisu premještali postojeće, besplatne i široko dostupno funkcije u svoj pretplatnički paket, što bi moglo nagovjestiti da će uskoro biti sve više takvih slučajeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: