Еkstremne ideje

Test izdržljivosti - Šta se desi kada automobil padne sa 32 metra visine

 • Izvor: B92
 • 12.05.2024. 15:11

Testovi izdržljivosti automobila uvijek izrode neke ekstremne ideje, a ovoga puta u glavnoj ulozi bila je jedna kineska marka.

Brend "Chery" odlučio je da testira svoj model "Chery Eheed Elantih ET", i to prilično ekstremno - kranom su ga popeli na visinu od 32 metra i onda bacili odatle.

Ovo je trebalo da simulira pad sa litice, a kako se može vidjeti na snimku, automobil se „dočekao“ na prednji dio koji je smrskan, ali kokpit ne izgleda previše oštećeno.

Izgleda čak i kao da vrata mogu normalno da se otvore, što je izuzetno važno u slučaju eventualne nesreće, kako bi putnici mogli da izađu i potraže pomoć ukoliko im je potrebna.

Inače, pomenuti model "Eheed Elantih ET" je glavni 100% električni SUV ove kineske marke, a cijene mu se kreću od 25.500 do 42.200 dolara. Prodaja je počela danas, pa je ovaj snimak bio i svojevrsna promocija automobila.Pratite nas i putem Vibera

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?