Idealna za ljeto

Da li ste znali za "tajnu" funkciju na daljinskim ključevima za automobil?

  • Izvor: 24sata.hr
  • 02.05.2024. 15:49

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske ključeve za automobil imaju niz skrivenih funkcija. S kombinacijom dva dugmeta iskoristite jednu koja je idealna pomoć vozačima preko ljeta.

Jeste li se ikada zapitali čemu još služe dugmad na privjescima za ključeve automobila?

O funkciji za otključavanje i zaključavanje vjerovatno ne razmišljate puno, ali tu je još jedna super funkcija – iznenadićete se šta radi.

Držanje dugmeta samo nekoliko sekundi omogućava lagano spuštanje svih prozora odjevnom. Kad prestanete držati dugme, prozori će se prestati spuštati.

Ova je opcija super preko ljeta kad auto ‘zakuva’.

– Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar privjeska za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite pritisnuto dugme za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi lagano spuštati – izjavili su stručnjaci iz "LeaseCar-a".

– Ima i još par varijanti ove opcije. Ako nije samo držanje dugmeta za otključavanje, pokušajte jednom pritisnuti dirku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako biste aktivirali ovu daljinsku opciju – predlažu oni.

Ovaj odličan mali trik mogao bi puno značiti ​​s ulaskom u tople mjesece, kako biste pustili vrućinu iz auta prije nego uđete u njega.

Ali, osim otvaranja, tu je i zatvaranje na sličan način.

– Držanjem dugmeta za otključavanje otvarate prozore na vašem automobilu, dok ih držanjem dugmeta za zaključavanje zatvarate – otkrili su stručnjaci za motore.

To je ujedno praktično ako ste neki od prozora ostavili otvoren, na izlasku, a ne želite više ulaziti u automobil – držanjem dirke za zaključavanje svi koji su otvoreni će se odmah početi zatvarati.

– Ovo je idealno tokom toplijih mjeseci kako biste izbjegli ulazak direktno u vrući automobil. Ovaj trik funkcioniše na mnogo različitih modela i nije ograničen na jednog proizvođača. Sve što trebate da učinite je pritisnuti dirku za otključavanje na privjesku za ključeve i prozori vašeg automobila će se početi spuštati dok stojite izvan vozila – tumači.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: