ATV

Мрежа Икс

Маск: Уводимо претплату у борби против ботова

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2023. 22:41

Илон Маск, амерички технолошки предузетник и власник друштвене платформе Икс, раније познате као Твитер, изјавио је данас да је борба против ботова кључни разлог због којег ова мрежа постепено прелази на увођење мјесечне претплате.

"Ово је заправо изузетно тежак проблем. То је вјероватно и заиста једини и најважнији разлог зашто прелазимо на малу мјесечну уплату за коришћење система Икс. То је једини начин који сам могао да смислим у борби против огромних армија ботова", рекао је Маск у разговору са израелским премијером Бењамином Нетањахуом.

Активирање ботова у великим количинама је јефтино, али када је у питању плаћање сваког од њих мјесечно, чак и у мањим износима, постаје прилично скупо и гломазно, јер власник мора да пронађе нови начин плаћања сваки пут када стекне новог бота, додао је Маск.

"Дакле, то је заправо ограничење колико различитих кредитних картица можете пронаћи чак и на мрачном вебу или нечему другом", рекао је амерички предузетник.

Маск и Нетањаху су се састали у Сан Франциску ради разговора о различитим темама, укључујући вјештачку интелигенцију, антисемитизам и правосуђе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: