PORTAL- RADIO MILEVA.jpg

Komedija

21:50, 22:10

Radio Mileva (12+)

U režiji Emira Jukića, a prema ideji Nebojše Garića, rodio se jedan mali kosmos u kojem caruje Mileva, sredovječna žena, sekretarica predsjednika Opštine u penziji, glava porodice Majstorović koju pored Mileve čine njezina kćerka Natalija i unuka Sonja. Mileva ne samo da je glava porodice, nego vedri i oblači u cijeloj zgradi, zna sve o svakome, umješana je u sve, a njeno dugogodišnje iskustvo sekretarice svemu daje poseban šarm. Energičnost, samouvjerenost, neverovatna informisanosti i rječitost, visprena i snalažljiva Mileva, oštroumnošću i osnovnim crtama podsjeća na likove prave domaće komedije začinjene dobro poznatom nušićevskom estetikom.

Ljepota ove univerzalne TV komedije je u tome što Jukić vješto u priču o porodici Majstorović koju portretiše sukobom tri generacije žena, njihovih stavova, osobenosti, tajni i želja, ugrađuje i priču o stanarima beogradske zdrade pod brojem 12. Tu okuplja galeriju urnebesno zanimljivih likova, stanara zgrade svih profila i generacija. Svi oni svakodnevno prolaze kroz život Mileve, a ona kroz njihove itekako. Svi ti likovi sa sobom donose svoje priče, probleme, istinska traganja za ljepotom života. Sve je reditelj tako složio u jedan vedar, pomalo pomjeren i čudan, izuzetno zabavan svijet u kojem sve pršti od zdravog humora i predstavlja sliku naše svakodnevice i našeg mentaliteta.

Glumačka postava: Olga Odanović, Marija Vicković, Kristina Gavrić Bogunović,Branislav Brstina, Dara Džokić, Tihomir Stanić, Nikola Koja, Anđelka Prpić,...