MARSEJ PORTAL.jpg

Akcija/Avantura/Drama

20:00

Marsej (12+)

Prva Netfliksova TV serija na francuskom jeziku – “Marsej”, kojom ova TV mreža nastavlja s produkcijom “lokalizovanih” serija, izvan Amerike i Velike Britanije.

Radnja je smještena u drugi po veličini francuski grad, koji se od ostatka zemlje ističe svojim mediteranskim duhom i nekim neugodnim i vrlo aktuelnim problemima poput korupcije, kriminala i međurasnih tenzija.

Gerard Depardieu tumači političara Roberta Tara, glavnog lika ove priče. On pokušava da zadrži mjesto gradonačelnika punih dvadeset godina, a nakon što shvati da već ima previše godina i zdravstvenih problema izazvanih i povremenim konzumiranjem narkotika, spreman je napustiti kormilo grada i prepustiti ga svom dugogodišnjem pomoćniku i štićeniku Lucasu Barrèsu (Benoît Magimel) koji bi naredne izbore trebalo da dobije rutinski. Neposredno prije tog transfera, Taro planira svoju karijeru završiti značajnim projektom obnove grada, koji uključuje izgradnju luksuznih kockarnica u gradskoj luci. Međutim, na ključnom sastanku koji bi trebao rezultirati odobrenim projektom, Barrès se iznenada okreće protiv svog mentora i glasom protiv uništava cijelu ideju. Taro se nakon toga, ljut, odluči kandidovati protiv Barrèsa i započinje kampanju tokom koje mora otkriti ne samo koji politički, poslovni, pa i gangsterski krugovi stoje iza Barrèsa, nego i motive za njegov izdajnički postupak.

Priča o moći, korupciji, osveti i iskupljenju na francuski način - serija "Marsej" subotom u 20 časova na ATV-u.