PORTAL FLEABAG.webp

Komedija

22:30

Fleabag

‘Fleabag’ britanska je tragikomična serija iz 2016. godine, koju je napisala, a ujedno igrala I glavnu ulogu Phoebe Waller-Bridge i temelji se na njenoj monodrami premijerno izvedenoj 2013. godine.

Serija u dvije sezone prati slobodoumnu djevojku nadimka ‘Fleabag’(u prijevodu na srpski ‘buvara’), koja je preživjela ogromnu trauma i tragediju od koje se nikako ne oporavlja, a koja stiže u London i kroz urnebesne situacije ‘pliva’ kroz grad u kojem ne poznaje nikoga. Ona nema nikakvih ‘filtera’ – upada iz afere u aferu, izrazito je perverzna i svojeglava, ponekad ljuta, ne prihvata ničiju pomoć, na putu izlečenja i normalnog života.

Obje sezone serije dobile su veliko priznanje televizijskih i filmskih kritičara, koji su je ocijenili kao ‘precizanu crnohumornu, uvrnutu i dirljivu priču o postojanju jedne slobodne žene, sa nevjerovatnom ubjedljivošću i nepredvidljivošću likova i situacija’.

Glumačka postava: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Andrew Scott, Olivia Colman, Bill Paterson, Brett Gelman, Hugh Skinner, Hugh Dennis